caption
caption

Fototävling 2017

 

Tävla med elevernas bästa vattenbild på Instagram

 

- Vinn biobiljetter till hela klassen!

 

I höst kan ni vara med i fototävlingen #Vattenistaden2017 . Kretseum och SEA-U Marint Kunskapscenter utmanar ungdomar i årskurs 6-9 att upptäcka vatten i staden och leta vattenmotiv att fotografera, inomhus såväl som utomhus. Målet med tävlingen är att sätta fokus på det vatten som hela tiden samspelar med oss i staden, men som vi sällan uppmärksammar. Hur påverkar vi vattnet och hur påverkar det oss?

 

Under september-november erbjuder vi spännande inspirationsbesök för att ni lärare ska ha möjlighet att kickstarta projektet på ett roligt och lärorikt sätt. Det går självfallet att vara med i tävlingen utan att delta på något av våra inspirationsbesök. Oavsett vad ni väljer kan ni hämta lektionstips och se inspirationsfilmer på Kretseum.se under lektionstips.

 

Anmälan

För att vi ska veta hur många klasser som deltar i fototävling, runt om i våra medlemskommuner, önskar vi att ni anmäler klassen via denna länk:

 

Anmälan fototävling

 

Anmälan till #Vattenistaden2017 är öppen från 1 augusti-24 november. Ni bokar sedan själva det inspirationsbesök som ni önskar gå på.

 

Inspirationsbesök

Boka ert inspirationsbesök hos respektive verksamhet. Kretseums inspirationsbesök kan bokas från 1 september-30 november och SEA-U Marint Kunskapscenters inspirationsbesök från 12 oktober-30 november. Klicka på det skolbesöket du är intresserad av för att komma vidare till mer information och bokning:

 

 

Bedömningskriterier

Representanter från VA SYD och SEA-U Marint Kunskapscenter kommer tillsammans med en fotograf agera jury för årets fototävling. Vi kommer bedöma klassens bidrag efter följande punkter:

 

  • Bildförklaring - varför och hur tycker klassen att denna bild representerar samspelet mellan vatten och stad?
  • Uppfinningsrikedom - har klassen öppnat ögonen för nya sätt att se vatten i staden?
  • Verklighetsförankring - vi påverkar vatten i staden på olika sätt, ibland synligt ibland inte - har eleverna uppfattat denna koppling?

 

Regler, tips och tidsram

När ansvarig lärare anmält klassen under länken ovan är tanken att man sätter igång med undervisning som inspirerar klassen att förstå och se vattnet och stadens samverkan och påverkan på varandra. Detta kan göras genom att boka ett av våra inspirationsbesök ovan eller ta del av våra lektionstips här på hemsidan. Kanske har du en egen idé om eller plan på hur eleverna kan öppna ögonen för vatten i staden? Varje enskild elev eller mindre grupper i klassen sätter sedan igång att fotografera "Vatten i staden". Varje elev eller grupp i klassen ska sedan lägga upp sin bästa vattenbild på Instagram under #Vattenistaden2017 . Det är endast tillåtet med en bild/bidrag per Instagramkonto.

 

  • Börja med att gilla @Kretseum och @marintkunskapscenter på Instagram
  • Lägg upp er bästa vattenbild under #Vattenistaden2017 tillsammans med en bildtext som förklarar varför och hur denna bild representerar vattnet och stadens samverkan och påverkan på varandra. Avsluta bildtexten med årskurs och skola.
  • Klassens bilder kan läggas upp löpande på Instagram under #Vattenistaden2017 från 1 september-8 december.
  • Under V.50 kommer representanter från VA SYD och SEA-U Marint Kunskapscenter, tillsammans med en fotograf, kora de tre vinnande fotobidragen.
  • Tänk på att kontot ni lägger upp bilden ifrån måste vara publikt för att vi ska kunna se den.
  • Måndagen den 18 december, V. 51, annonserar vi vinnaren av Kretseums Fototävling #Vattenistaden2017 . Detta görs på Kretseum.se och på vår Instagram @Kretseum.

 

VA SYD och SEA-U Marint Kunskapscenter kommer på olika sätt dela bilderna som läggs upp på Instagram under #Vattenistaden2017 - genom hemsida, Instagram, nyhetsbrev och dylikt.

 

 

Marint Kunskapscenter i Malmö

Ribersborgsstigen 4, 216 13 Malmö.

Phone: +46 (0)40 631 3041. E-mail: hello[at]smkc.se